Hvem vinner Returvalget?

Tidsperiode
Kunde
Leveranse
Samarbeidspartner
URL
2016
Syklus
Backend, design, frontend, ux
LOS&CO, Halogen, Kristian Bakken
Syklus
Prosjektbeskrivelse

Sammen med LOS&CO og illustratør Kristian Bakken, har SandeFredin levert design og utvikling på Returvalget. Med et mål om å øke bevissthet rundt avfall og gjenvinning, inviterte Syklus innbyggerne i Haugesund kommune til å delta i Returvalget. Gjennom å la innbyggerne bruke sitt søppel som stemmeseddel, kunne de stemme på ulike initiativ i regi av Syklus og Haugesund kommune, som for eksempel «Sykkelparkering i sentrum», «Lydanlegg på Brakahaug Grendahus» og «Instrumenter til skolekorps» – som også ble vinneren.

Returvalget er et prosjekt som engasjerte på alle fronter; En engasjert kunde, engasjerte samarbeidspartnere, engasjerte brukere og som igjen engasjerte SandeFredin. Alle var med fra start til slutt, gjennom gode konseptmøter fikk man et klart mål og klare løsninger. Prosjektet tok i bruk et konsept som er meget spennende; kombinasjonen av den digitale og den fysiske verdenen. Å gjennomføre et slikt prosjekt kan være vanskelig, det krevde: sensorer tilknyttet Internettet inne i returkontainere, en database som lagret data fra sensorer, vektavlesning fra de som tømte kontainere og informasjon for å informere forbrukere om lokasjon for returpunkter og hvordan de skulle stemme. SandeFredin fikk oppgaven om å knytte alt dette sammen til en løsning som enkelt kunne brukes av forbrukere i alle aldre.

Kampanjen var en suksess, det var skolekorps som gikk fra dør til dør å samlet inn returgods for å stemme, det var oppslag i lokalavisen og reportasjer i den lokale nyhetskanalen. Til slutt gikk skolekorpset av med seieren. SandeFredin gratulerer og takker for å kunne delta i et slikt spennende og morsomt prosjekt.

Team SandeFredin
Bård Solvang - Backend
Jonas Fredin - Frontend, backend
Jørn-Tore Sande - UX, design
Teknologier
CSS3
CSS3
HTML5
HTML5
JavaScript
JavaScript
PHP
PHP
WordPress
WordPress
Syklus
Syklus