Hjelp oss å finne Stratoskua

Tidsperiode
Kunde
Leveranse
Samarbeidspartner
URL
2016
Nidar
3D, backend, design, frontend, illustrasjon, konsept, ux
LOS&CO
Stratos
Prosjektbeskrivelse

I samarbeid med LOS&CO har SandeFredin utviklet et morsomt og intuitivt spill for Nidar, hvor målet er å finne Stratos-kua ved hjelp av Google Maps og Google Street View. SandeFredin bistod fra start til slutt med både konsept, design og utvikling av den teknologiske løsningen.

Resultatet var et spill der brukeren måtte lete etter Stratos-kuen inne i Google Streetview. Spillet fungerte som tampen brenner, der man hadde et termometer som viste hvor langt unna man var kuen (varmt og kaldt). I tillegg fikk man et lite hint når man lastet inn siden. Man kunne få flere hint ved å kjøpe Stratos-plater og løse inn en unik kode inne i pakken. Kampanjen gikk over 10 uker, der kuen byttet posisjon hver uke.

De første 100 som fant kua per posisjon ble garantert å få en sjokoladeplate tilsendt i posten, alle som fant kua var med i trekningen av hovedpremien – en tur til Miami. Brukere fikk et digitalt lodd per posisjon de fant kuen, som økte vinnersjansene for hovedpremien.

Løsningen er basert på WordPress med et skreddersydd tema bygget fra bunn av for å dekke kundens unike behov, hvor integrasjon mot Google Maps og Google Street View, dedikerte databaser for brukerhåndtering og unike koder, samt algoritmer for tilfeldige startposisjoner, er med på å skape en hyggelig spillopplevelse.

Lengden på kampanjen – og en svært engasjert brukerbase, gjorde at vi kunne forbedre og gjøre løsningen enklere, eller vanskeligere, basert på brukernes tilbakemelding på Facebook-siden til Stratos. Dette ga oss et unikt samarbeid mellom oss som leverandør og brukere gjennom hele kampanjen. Finnkua.no hadde i løpet av kampanjeperioden ca. 50 000 unike brukere, 100 000+ sidevisninger og rundt 13 000 unike brukere som klarte å finne kua og registrere seg til konkurransen.

Når man skal knytte en løsning opp mot en tredjepartsleverandør som feks. Google, vil man alltid møte hindringer for å kunne sy ting sammen. Men utfordringer er noe av grunnen til at vi gjør det vi gjør. Til slutt kunne vi si oss stolt av å ha levert en full pakke og en vellykket kampanje.

Team SandeFredin
Bård Solvang - Konsept, frontend, backend
Jonas Fredin - Konsept, ux, frontend, backend
Sebastian Reed - Konsept, ux, design, 3d
Teknologier
CSS3
CSS3
Google Maps
Google Maps
HTML5
HTML5
JavaScript
JavaScript
PHP
PHP
WordPress
WordPress
Stratos